Wednesday, 29 October 2014

Persediaan Winter


Tarikh dream comes true bakal tiba. Star tak sabar dan sangat excited nie nak pegi melancong terutama musim-musim sejuk gini. Alangkah happy bila dapat jejakkan kaki ats bumi Sonata nanti. Salah satu misi atau hajat atau impian la senang kata, memang nak ke sana at least sekali time2 still student and single lagi nie kan..nanti klu dah keja or dah kahwin, payah la pula nak berjalan-jalan and enjoy dengan kawan-kawan.

Persediaan semua hampir complete. Relax2 dlu, lagi sebulan pon nak terbang ke sana kan. Winter time. Nak release tension giler2 kat sana, run away for a moment from all problems.hahaha...So preparation dah buat skit2 contohnya cam winter coat, longjohn,sweater, stoking dll, passport dan dokumen perjalanan (tiket flight segala bagai) paling penting and bawa badan sendiri la..

 Winter Coat (beli online jer) ok gak la..huhu 

 Sweater..haaa, yg nie special skit coz beli kat Uniqlo..selesa pakai time try la,suke2 :)

Passport :)

This coming December, the end of this year, Star will celebrate myself by going for a vacation to Korea.I'll have fun there. I wish and I hope so. >__<


VIXX - ERROR LYRICS

VIXX - ERROR LYRICS



Romanized:

(with individual parts)
[Leo] Eojjeol su eobseoseo beoryeosseo
Modeun gamjeongeul jiwosseo
Neol aesseo jiul su eobseoseo ([Hyuk] Let me free)
Nae mami ansseureowoseo ([Hyuk] Let me breathe)
[N] Idaero salmyeon dwae sum swimyeon dwae
Saraitgiman hamyeon dwae wae andwae
Naega gwaenchantaneunde ([Hyuk] Let me free)
Naega ige deo naeunde ([Hyuk] Let me breathe) oh
[Hongbin] (Ye) kallal gateun ne mare beilkka duryeowosseo nan
Sum swigo babeul meongneun chaero geunyang beotigiman hae
[Hyuk] Naneun bigeophaesseo beotigo sipeosseo
[Ravi] Nae sone nae gaseumeul jwigo
Nareul wihaneun sarmeul seontaekhaesseo nan
[Leo] Nareul nochigi sirheo
Nareul deo mangchigi sirheo
[Ken] Kkeutnado kkeutnaji annneun gieoge
Igil jasini nan eobseo
[Leo] Sarang gateun geon gyeolguk
Han saramegen geojitmal
[Ken] Ijen neol itneun nareul jikyeobwa
Du nun ttokbaro tteugoseo
[N] Neon jeoldae nal itji ma (ah~)
[Ken] Neon nareul jiuji ma (ah~)
[Ravi] Simjangeul jeolttukgeorida i girui kkeuteun yeogiya
Rago danjeong jitgo sum han mogeum
Deuriswigo naseoneun gipeun hansumeul naeswimyeo
Gaseume geunyeoreul da jjijeo
Sori eomneun bimyeongeul jireudaga
Irijeori tteodanineun jansangeul jiwo
Namainneun chueokdeureul haneul wiro bultaewo burn
[Leo] Nareul nochigi sirheo
Nareul deo mangchigi sirheo
[Ken] Kkeutnado kkeutnaji annneun gieoge
Igil jasini nan eobseo
[Leo] Sarang gateun geon gyeolguk
Han saramegen geojitmal
[Ken] Ijen neol itneun nareul jikyeobwa
Du nun ttokbaro tteugoseo
[Leo] Neon jeoldae nal itji ma (ah~)
[N] Neol dasi mannasseo ureosseo
Mwonga jalmotdwae beoryeosseo
Gaseumi gieokhago isseo ([Hyuk] Let me free)
[Hongbin] Jeonbu geudaeroyeosseo ([Hyuk] Let me breathe)
[Leo] Deo pihal gosi eobseo neoreul
[Ken] Neoreul jabeumyeon apeun
Nohado deo apeun nareul
Kkumsogui kkumboda gipeun igoseul
Beoseonal jasini eobseo
[Leo] Itneundaneun geon jeonbu
Namgyeojin naui geojitmal
Gaseume dasi beonjineun eolgul
Jeonboda apeun geot gata
[N] Deo geuriun geot gata (Ah~)
  [Leo] Deo haeroun geot gata (Ah~)

(this pic is not mine~~just got it from google.com)


English Translation:

I couldn’t help it so I threw it all out
I erased all of my emotions
But I couldn’t erase you (let me free)
Because my heart was too sad (let me breathe)
I just need to live like this, I just need to breathe
I just need to be alive, why can’t I?
I said it’s okay (let me free)
This is better for me (let me breathe) oh
I was afraid that I’d get cut by your sharp, knife-like words
I just need to breathe and eat to endure through this
I was a coward, I wanted to endure through
I’m holding my heart in my hand
I chose a life that is for me
I don’t want to let go of myself
I don’t want to ruin myself anymore
Memories that aren’t ending even when it’s over
I have no confidence to win over it
Love, in the end
Is a lie to just one person
Now look at me forgetting you
With your eyes wide open
Don’t ever forget me
Don’t ever erase me
My heart was limping and this is the end of the road
After making that decision and taking a breath
I let out a deep sigh
I rip her up from inside my heart
As I let out a silent scream
I’m erasing the after images that are floating around
Burning up the remaining memories up to the sky, burn
I saw you again, I cried
Something went terribly wrong
My heart is still remembering (let me free)
Everything was the same (let me breathe)
There’s nowhere to run from you
If I hold onto you, it hurts
But if I let you go, it hurts even more
This place is deeper than a dream inside a dream
I have no confidence to escape from it
Saying that I’ll forget you
Is all a lie that remains in me
Your face spreads throughout my heart again
It hurts even more than before
I think I miss you even more
I think it’s even more dangerous
I just and already fall in love with Error <3

Sunday, 26 January 2014



HARI-HARI SAYANG NABI

Assalamualaikum...cop2 Star nak kongsi kejap kat sini pasal buku komik Hari-Hari Sayang Nabi nie..
Apa yang menarik pasal buku nie :
-- buku mengandungi hadis-hadis pilihan yang mudah kita faham dan berkaitan dengan kehidupan seharian kita jugak..
-- ilustrasi dalam buku nie smua comel2 tau, Star suka sangat buku nie..Star ada hampir ke semua komik2 seumpama gini..comel dan ada pengajaran yang baik daripada ilustrasi komik nie yang buatkan bila dah baca muka surat first msti rse nak baca yang kedua dan seterusnya..
-- better kita baca komik camnie lagi bagus dan sesuai untuk semua peringkat umur...
Star bley jamin, xrugi klu kita beli..!!! Jom Kita Membaca...
HIDUPKAN HATI CANTIKKAN AKHLAK...

Anak perantauan

Menjalani kehidupan di sebuah bandar asing yang sangat berbeza dari segi loghat bahasa dan budaya buat diri Star rse mcam homesick giler bila "first time" menjejakkan kaki ke bumi Pantai Timur Malaysia nie..time2 tu pulak peristiwa paling sedih dalam hidup berlaku..hmm,kehilangan ibunda tersayang.. Star sayang ibu sangat-sangat..dirimu tiada pengganti..

Namun time tu, cekalkan juga hati nie demi menuntut ilmu untuk menjadi seorang bakal pendidik pada suatu hari nanti..walaupun tiket nak balik negeri sendiri iaitu di selatan Semenanjung Malaysia iaitu negeri Johor tercinta sekarang kini sangat la mahal..da naik kot jadi RM50.60 dari dua tahun yang lalu waktu tu pertama kali nak balik kampung menyambut Hari Raya Aidilfitri..

Haaa, yang kali nie cuti nak balik Tahun Baru Cina pulak...tiket mahal pon ape peduli, janji dapat cuti balik kampung halaman negeri sendiri dengan budaya dan suasana tersendiri..hehehe..Star dengan kawan2 semua punya excited nak balik cuti sampaikan bila tahu cuti start bila tros nak g carik tiket bas..hahaha..kira2 sebulan awal jugak la kiteorang g beli tiket tu..huhu..semangat kot..hehe..semangat ke homesick..????



-Tiket Bas SP Bumi terbaik (selesa. sejuk, laju but cekap..InsyaAllah cepat dan selamat sampai ke destinasi-


Payah gak sebenarnya belajar jauh2 nie, pasal Star xley nak selalu balik kampung so rindu missing2 you nie sentiasa bertambah2..hehe..tapi yang best pasal belajar jauh nie, banyak pengalaman kita boley dapat..tengok tempat baru, tahu dan faham budaya serta bahasa loghat kat tempat orang lain dan dapat kawan baru adalah yang paling best..!!! so buat sapa2 yang dapat tawaran tok study kat tempat or negeri lain maka pergilah demi untuk mencari ilmu dan pengalaman baru..pasti xakn menyesal..tapi make sure klu nak pegi study jauh2 dari family make sure kne pandai jaga diri, nama baik dan maruah keluarga serta agama..dan pastikan dapat restu atau doa atau kebenaran daripada kedua-dua ibu bapa kita..klu tak nanti payah nak menuntut ilmu..pap2 pon try your best okey..!!!
InsyaAllah, doakan segalanya berjalan dengan lancar dan semoga semua kawan2 Star n termasuk Star skali selamat sampai ke destinasi dan dapat bertemu dengan keluarga tersayang..wassalam...




Assalamualaikum...

Pertama kali mewujudkan sebuah blog untuk dikongsikan apa2 yang patut sepanjang kehidupanku nie..
Actually terlintas tok tulis blog nie daripada sahabat2 punya pasal la..huhu..tapi at least ade rse nak menulis, boley dicungkil2 serba sedikit bakat yang ada dlm diri nie la..bak kata kawan-kawan la nie..!!

Kawan selalu cakap,,cer ko try wat blog..ade blog nie best tau..hehe..!!

yea maybe best, so I try my best for always updating this blog..I try to organize it myself without my friends helping me..
Please support me and comment me as well..Thank you, terima kasih, syukran, arigato dan kamsahamnida..